Брад Стивънс: Маркъс Смарт се чувства добре

Брад Стивънс: Маркъс Смарт се чувства добре

Гардът на Бостън Селтикс Маркъс Смарт е сред заразените с коронавирус в Националната баскетболна асоциация. Въпреки това 26-годишният баскетболист не изпитва симптоми и се чувства страхотно, казва старши треньорът на "келтите" Брад Стивънс.

"Радвам се, че откакто даде положителната проба, той продължи да не изпитва симптоми и се чувства страхотно. Гордея се с това, че някак си пое инициативата да сподели на хората, че е заразен, както и че се чувства добре. Той влезе онлайн и просто продължи да моли хората да взимат мерки със социално дистанциране и самоизолация", каза Стивънс.

Наставникът на Селтикс коментира и настъпването на заразата в НБА, като това започна с положителната проба на центъра на Юта Руди Гобер.

"Миля, че по един уникален начин това беше отправна точка за цялата страна да признае опасността. Познавам много хора, които са изпитали симптоми на коронавируса и са се заразили. Така че мисля, че заразата ни удари много преди това. Но все пак онази вечер, когато Гобер се зарази, ще бъде нещо, което всички ще помним, най-вече дните след това, когато влязохме в този нов свят", допълни Стивънс.

Още от Баскетбол

Виж всички