БФХГ получи официално писмо с подкрепа от общината на град Мураяма

БФХГ получи официално писмо с подкрепа от общината на град Мураяма

БФХГ получи официално писмо от Кацухико Ягучи, шеф на отдел "Образование за цял живот" и отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио към общината на град Мураяма до президента на българската федерация Илиана Раева.

"Първо бих искал да поднеса моите най-искрени чувства на притеснение във връзка с увеличаването на случаите на новия коронавирус във вашата страна. За щастие, що се отнася до Мураяма (в префектура Ямагата, Япония) ние нямаме случаи на вируса, и както всеки път когато се срещнем казвам, това доказва, че град Мураяма е най-безопасният град в цяла Япония. Въпреки това, също както и в България тренировките по художествена гимнастика, както и обществената дейност в града са ограничени", пише Ягучи.

"Вече има важни новини свързани с олимпиадата в Токио, и аз съм напълно съгласен с взетите решения. Предполагам че отлагането ще бъде точно за една година, и мисля, че откриването ще бъде проведено на 24 юли 2021 година. Смятам, че японското правителство ще вземе решението за тези дати бързо. Знам че и българските състезателки се готвеха за олимпиадата на 100 процента, и се надявам че няма да загубите концентрацията си, и ще продължите да се стремите към олимпийското злато. Ние, гражданите на град Мураяма, дори и при това отлагане ще продължим да ви подкрепяме с всички сили. Нека разберем до кога именно е отложена олимпиадата и да обсъдим нашата програма за действие. Нека заедно да победим този коварен нов коронавирус! Очаквам с нетърпение нашата следваща среща", пише Кацухико Ягучи.

Президентът на БФХГ Илиана Раева веднага отговори в писмен вид.

"Скъпи г-н Ягучи, благодаря за топлите думи и загрижеността към българския национален отбор. Да, за съжаление световната ситуация свързана с коронавирус е доста сериозна и създаде неочаквани за всички затруднения включително в сферата на спорта. Ние не губим вяра, стараем се да поддържаме висок дух и сме уверени, че заедно ще се справим с тази ужасна за здравето на хората заплаха. Вашата съпричастност и помощ, вярата в нас ни прави много отговорни и сърдечно благодарни. Щастливи сме, че хората на град Мураяма остават наши неизменни приятели. С удоволствие ще продължим да поддържаме нашите прекрасни взаимоотношения, които са незаменим подарък за съвременния свят", написа Илиана Раева.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти