Гледай на живо

ЕВРО 2024: Грузия 0:0 Чехия

Един нов случай на заразен с коронавирус в България - общата бройка е 202

Ген. Мутафчийски за работната среща в БФС: Пълна щуротия! Правят сметки без кръчмар
Ген. Мутафчийски за работната среща в БФС: Пълна щуротия! Правят сметки без кръчмар

202 са заразените с COVID-19 у нас. Проведени са консултации със здравния министър за обособяването на интензивни отделения за лечения на коронавирус, както и за разкриването на още лаборатории. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг във Военномедицинска академия. Той уточни, че положителната проба е на пациент от София.

"Това, че има само един нов случай, не е тенденция. Общият тренд е към покачване", обясни Мутафчийски. Борбата на спорта с Covid-19 (новините на живо към 06:00)

"Даренията към Министерството на здравеопазването и към самите болници непрекъснато продължават. Имаме дарение от 200 000 лева от една от банките, друга е дарила по 50 000 лева на 3 болници", заяви генерал Мутафчийски.

Той добави, че около 500 теста за коронавирус са закупени само със средства на държавата, останалите 6000 теста са със средства на дарители.
"Не съм изхарчил 1 млн. лева, защото не е завършила процедурата и не съм закупил 30 000 бързи теста, защото не ги смятам за надеждни", подчерта Мутафчийски.

Мутафчийски заяви, че има промяна във вкуса и обонянието на болните от коронавируса. "Да, има данни за сухота в устата. Разговарях и с мой приятел, който е в Италия и той каза, че някои пациенти се оплакват, но казват, че все едно имат чуждо тяло в устата", допълни още той.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички