Имобиле: Индзаги се превърна в треньор с европейски подход

Имобиле: Индзаги се превърна в треньор с европейски подход

Головата машина на Лацио Чиро Имобиле разказа за живота си по време на пандемията от коронавирус, както и какво мисли за своя наставник Симоне Индзаги.

"Много е трудно да тренираш вкъщи, защото го правиш сам. Топката ми липсва толкова много, както и съотборниците ми, мачовете и забавната част на професията. Сложно е, но даваме най-доброто от себе си, защото по някакъв начин трябва да се поддържаме във форма. Отвреме навреме бягам на терасата. Липсва ни терена, защото това е нашият живот. Там съм прекарал целия си живот. Понякога играя с топката, която отнесох вкъщи след хеттрика ми срещу Сампдория, и дриблирам с нея, но не е същото. Първата ми работа след събуждането и закуската е да се занимавам с дъщерите ми. След вечеря пък играем настолни игри. Времето минава бавно, но за нас, спортистите, е чудесно, че имаме време за семействата си.

Индзаги? Той запази италианската тактика, като също така при него гледаме видеа и така се готвим за мачовете. Когато обаче правим упражнения, винаги са с топка. Той донесе движение и динамика в тренировките, където работата без топка е малко. Той се превърна в треньор с европейски подход", коментира Имобиле пред "Кориере дело спорт".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти