Асоциацията на италианските футболисти е против подновяването на тренировките на отборите от калчото

Асоциацията на италианските футболисти е против подновяването на тренировките на отборите от калчото

Асоциацията на италианските футболисти е против намерението на някои клубове да подновяват през следващата седмица тренировки заради пандемията от коронавирус в страната, съобщи президентът на организацията Дамиано Томази.

"Това е лудост. Не знам какво минава през главата на тези, които смятат, че играчите трябва да подновят тренировки в тази ситуация", коментира Томази.

 

Футболът в Италия беше спрян в началото на миналата седмица заради бързото разпространение на COVID-19 на Апенините. Мачове в калчото на този етап няма да се играят до 3 април, но периодът със сигурност ще бъде продължен.

 

Президентът на Лацио Клаудио Лотито и ръководители на няколко други отбора от Серие А, заявиха по-рано през седмицата, че играчите трябва да подновят тренировки на 23 март, за да влязат в нужната физическа форма за подновяването на сезона.

Според информации, обаче, вчера на неформална среща на представители на отборите от елита е решено всички отборни занимания да бъдат задържани до 4 април.

13 футболисти от Серие А са заразени с коронавирус, а в Италия общият брой на засегнатите от COVID-19 е над 47 хиляди души, като починалите са вече повече от 4 хиляди.

Още от Футбол свят

Виж всички