Манчини: Времето върви бавно

Манчини: Времето върви бавно

Старши треньорът на италианския национален отбор по футбол Роберто Манчини заяви, че справянето с пандемията от коронавирус е приоритет, а футболът на този етап е на втори план.

"Това, че трябва през цялото време да си стоя вкъщи е тежко, скучая и ми липсва свободата. Мисля, че това допълнително натоварва", коментира Манчини, който се е самоизолирал в дома си от мерки за сигурност срещу разпространението на заразата.

"По няколко часа на ден правя упражнения на терасата, но времето върви много бавно. Готвехме се за Европейското първенство, изучавахме внимателно съперниците, а сега се чудя какво да правя. Чета по малко. Но сега футболът е на втори план. Не можем да играем. Най-важното в момента е да се справим с тази ситуация. А преди да започнат мачовете, трябва известно време, за да може футболистите да възвърнат формата си. Мисля, че десет дни за това ще бъдат достатъчни", каза още Манчини. Италия е най-тежкозасегнатата страна от коронавируса с над 4 хиляди починали и повече от 47 хиляди заразени.

Още от Футбол свят

Виж всички