Пандемията отложи и "24-те часа на Льо Ман"

Пандемията отложи и "24-те часа на Льо Ман"

Тазгодишното издание на "24-те часа на Льо Ман" бе отложено с малко повече от три месеца заради бушуващата коронавирус пандемия. С това надпреварата на легендарната писта "Сарт" се присъединява към дългия списък от отменени или отложени моторспорт надпревари в световен мащаб заради COVID-19. Новината за отлагането на френската класика дойде по-малко от 24 часа, след като организаторите на "24-те часа на Нюрбургринг" обявиха своето решение, с което също отложиха надпреварата в планината Айфел за септември.   

Любопитен факт е, че това няма да е първият случай, в който "24-те часа на Льо Ман" се провеждат през септември, като предишният такъв бе наложен поради стачки и протести на френските работници през лятото на 1968.   

Освен неудобството за феновете, заплатили си вече пътуването до Франция за юни, друг голям въпрос с отлагането на голямо количество надпревари за втората половина на 2020 е какво ще е качеството на стартовата решетка откъм пилотска гледна точка. Това е така, защото за много от състезателите най-значимата 24-часова надпревара е допълнителен ангажимент към основните шампионати, в които се състезават. По тази причина все още никой от тях не знае дали ще може да участва, особено при дублиране на дати в новите състезателни календари.

Още от Моторни спортове

Виж всички