Гледай на живо

Георги Йорданов - Ламята и Йордан Юруков гости в "Студио Дерби"

Hyundai обяви пилотския състав за новия сезон във WTCR

Hyundai обяви пилотския състав за новия сезон във WTCR

Hyundai обяви своя пилотски квартет за сезон 2020 в Световната купа за туристически автомобили (WTCR), като единствената промяна спрямо 2019 е отсъствието на бразилския ветеран Аугусто Фарфус. Промяната в състава идва, след като Фарфус подписа договор като заводски пилот на BMW, което не му позволява да участва в надпреварите от WTCR.

Корейският производител и през тази година ще се възползва от услугите на Норберт Михелиц (Унгария), който е и действащият шампион в сериите, както и на неговия предшественик Габриеле Таркини (Италия), двамата ще карат за основния тим BRC Racing. Във втория тим на Hyundai, Team Engstler, пилотските места ще са за Ники Катсбург (Нидерландия) и идващия от европейските серии за туристически автомобили Лука Енгстлер (Германия), който ще заеме пилотското място на напусналия Фарфус.

Това няма да е първият случай, в който шефът на отбора Франц Енгстлер заменя Фарфус, след като той стори това и в надпреварата в Макау през изминалата година. Тогава обаче бразилецът участва в GT надпреварата на същото трасе и това не му позволи да се състезава за Hyundai.

Сезон 2020 в Световната купа за туристически автомобили се очаква да започне на 22 и 23 май на легендарната писта „Нюрбургринг“, където WTCR ще е съпровождаща серия на „24-те часа на Нюрбургринг“. По програма сезонът трябваше да започне в Унгария, в края на април, но надпреварите на пистата „Хунгароринг“ станаха жертва на бушуващата COVID-19 пандемия.

Снимка: Hyundai 

Още от Моторни спортове

Виж всички