Заради коронавируса разпуснаха гимнастичките

Заради коронавируса разпуснаха гимнастичките

Националният отбор по художествена гимнастика беше разпуснат заради пандемията коронавирус. Момичетата от ансамбъла и индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн бяха събрани на тренировъчен лагер във Варна, но техните треньорки и ръководството на федерацията прецениха, че здравето е на първо място.

“Всички са разпуснати и в момента са по домовете си, потвърди президентът на федерацията Илиана Раева пред “България Днес”. - Изчакваме, за да видим какво ще се случи през следващите дни с календара. Още нямаме яснота кога ще се съберат отново. Нещата се промениха. Сега момичетата ще получат почивката, която беше предвидена за периода преди олимпиадата. Ще започнем по-рано подготовка за Игрите.”

Целият календар за сезона в художествената гимнастика беше прекроен. Всички състезания бяха отменени.

“Отложихме Световната купа в София за по-късен етап, както направиха и останалите организатори от други страни. Всички колеги са освободили състезателите”, добави Раева.

Тя няма представа дали олимпийските игри в Токио също са в опасност. Във вторник президентт на Международния олимпийски комитет Томас Бах направи конферентна връзка с националните олимпийски комитети. След нея от МОК излязоха със становище, че засега няма да вземат крайни решения и ще изчакат развитието на пандемията.

“Не съм компетентна за олимпийските игри. Нека да кажат хората, които следят нещата и могат да поемат отговорност”, допълни Илиана Раева.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти