Фуркад благодари на млад руски биатлонист

Фуркад благодари на млад руски биатлонист

Петкратният олимпийски шампион по биатлон Мартен Фуркад, който преди няколко дни прекрати спортната си кариера, отговори на публикация на руснака Карим Халили в Инстаграм. 31-годишният французин спечели в събота последната си победа в преследването от Световната купа в Контиолахти, но не успя да вземе за осми път в кариерата си Големия кристален глобус, който завоюва Йоханес Тинхес Бьо от Норвегия.

"14 март 2010 година в Контиолахти. Ти за първи път печелиш старт от Световната купа, а аз съм едно обикновено 11-годишно момче, фен на биатлона", написа Халили в профила си в Инстаграм и публикува тяхна обща снимка след състезанието.

"От този ден изминаха 10 години. Сега на 14 март 2020-а, отново в Контиолахти. Ти вече стана легенда в световния биатлон, а аз съм новобранец в руския национален отбор. Състезавахме се на една писта. Ти победи, а аз се класирах 25-и. Научил съм много от теб. Мартен, благодаря ти за всичко, което си направил за биатлона. Съжалявам само за това, че не успях да те победя", продължи руският биатлонист.

"Невероятна история! Пожелавам ти всичко най-добро", отговори Фуркад на публикацията на Халили.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти