Гледай на живо

България U15 - Косово U15 0:1

Катя Дафовска: Време е отборът да се обедини

Катя Дафовска: Време е отборът да се обедини

Бусовете на ваксмайсторите в българския национален отбор по биатлон останаха в Латвия. Те не бяха допуснати да преминат границата с Полша заради повсеместната карантина. През уикенда Световната купа приключи преждевременно със стартовете във Финландия, след като последният кръг в Норвегия беше отменен.

“Едва успяхме да си приберем състезателите, сподели президентът на федерацията Екатерина Дафовска. - Ваксмайсторите тръгнаха с буса през Латвия. Спряха ги в Полша на границата. Успяхме да уредим хората да си дойдат със самолети, но екипировката остана на паркинг в Латвия. Ще чакаме да се премахне карантината и тогава ще си приберем бусовете.”

Световният вицешампион и Спортист №1 на 2019 година Власимир Илиев завърши на 35-о място в генералното класиране. Красимир Анев е 40-и. При дамите Милена Тодорова, която спечели три медала то световното първенство за девойки, остана 47-а в своя дебютен сезон.

“Стрелбата на Владо Илиев се изплъзваше през целия сезон. Не беше спокоен и това се отрази. Вероятно искаше да се докаже. Не е правил никакви промени в пушката”, заяви Дафовска. - Светлият лъч е Милена Тодорова. Тя направи много хубави състезания. Издържа момичето един месец. След това и тя се преумори и развали стрелбата. Натрупаха й се доста състезания.”

Нито един национал не успя да покрие изискванията на министерството на спорта за специално финансиране с влизане в Топ 6 на европейско първенство и в Топ 8 на световно при мъжете и жените.

“Няма как всяка година да изпълняваме критериите, обясни Дафовска. - Вдигнахме летвата през миналата година. Беше трудно да се стигне до Топ 8. Краси Анев се представи най-добре на световното първенство. През следващия сезон се надяваме да имаме нови треньори. Започнали сме разговори. Вероятно до месец ще имаме повече яснота. Не знаем кога ще започне подготовката. Време е отборът да се обедини. Всички да са заедно и да работят до олимпиадата през 2022 година.”

“България Днес”

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти