Гледай на живо

Евро 2024: Шотландия - Швейцария 1:1

Сампдория повече няма да дава информация за коронавируса

Сампдория повече няма да дава информация за коронавируса

От Сампдория официално обявиха, че повече няма да разпространяват информации за нови слуаи на заболели от коронавирус в клуба. Това се прави с цел избягване на паника в общетвото.

Още четирима от Сампдория с коронавирус
Още четирима от Сампдория с коронавирус

Както е известно, има цели шестима човека, заразени от въпросната болест в клуба. Това са играчите Маноло Габиадини, Омар Коли, Албин Екдал, Антонио Ла Гумина, Мортен Торсби и клубния лекар Амедео Балдари. В други два отбора в Серия "А" - Ювентус и Фиорентина, също има позитивни тестове за коронавирус.

"Сампдория обявява, че за да се избегнат пропуски в сигурността и всяване на паника, клубът реши да не дава повече информациа за своите играчи, които при появата на леки симптоми, бяха подложени на проверки за коронавирус. Единствената важна новина е, че всички момчета са добре и са по домовете си в Генуа. В толкова труден момент за страната и като уважение към всички, които работят на фронтовата линия, наше задължение е да не подхранваме по-нататъшни притеснения или обществена тревога по отношение на ситуация, която е под контрол. Призоваваме медиите да уважат нашето решение", се казва в съобщението на клуба.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички