Мартен Фуркад обяви края на кариерата си

Мартен Фуркад обяви края на кариерата си
Френският доминатор в биатлона Мартен Фуркад обяви края на кариерата си. Петкратният олимпийски шампион ще излезе за последно на старт утре в състезанието от календара на Световната купа в Контиолахти, Финландия, след което ще окачи карабината и ските.

31-годишният французин беше обещал, че ще обяви ршението си дали да продължи до зимната олимпиада в Пекин след края на сезона и го изпълни. Той си тръгва като един от най-големите биатлонисти в историята.

Освен петте олимпийски титли, той има 13 световни, както и седем Големи кристални глобуса като победител в Световната купа, както и 25 малки в отделните дисциплини на биатлона. Той ще остане в историята и като един от най-успешните френски спортисти за всички времена. Тъжното е, че последният му старт ще бъде без публика заради епидемията от коронавирус, но все пак е по-приемливо, отколкото организаторите да бяха отменили старта. Преди последното състезание за сезона Фуркад е лидер във временното генерално класиране, но има само 10 точки аванс пред Йоханес Бьо.
View this post on Instagram

Time to say goodbye

A post shared by Martin Fourcade (@martinfourcade) on Mar 13, 2020 at 11:47am PDT

Още от Зимни спортове

Виж всички