Мартен Фуркад спечели малката световна купа в спринта

Мартен Фуркад спечели малката световна купа в спринта

Петкратният олимпийски шампион Мартен Фуркад спечели малкия кристален глобус в спринта. В днешното състезание в Контиолахти той остана втори след Йоханес Тингес Бьо (Норвегия), но завършва на първо място в класирането с 360 точки. Втори и трети са съответно Кентен Фийон-Мейе (Франция) с 324 и Йоханес Тингес Бьо с 323 точки. За Фуркад това е осма малка световна купа в кариерата в спринта. Преди това той има седем поредни - от 2012 до 2018 година. Френската звезда завоюва втори малък кристален глобус за сезона, след като завърши на първо място и в индивидуалната дисциплина със 174 точки. Втори е Йоханес Тингес Бьо със 145.

На Световната купа трябваше да се проведе още един спринт - в Холманколен, но той беше отменен заради пандемията от коронавируса. В генералното класиране за Световната купа преди последния индивидуален старт в Холменколен Фуркад остава начело с 880 точки. Той има аванс от едва 10 точки пред Йоханес Тингес Бьо.

Международният съюз по биатлон официално отмени последния кръг от Световната купа в Осло-Холменколен заради коронавируса. Така стартовете в Контиолахти, които започнаха днес, ще закрият сезона. От Международната централа обмисляха Контиолахти да приеме и последния кръг от Световната купа, но това не може да се случи заради последните разпоредби на финландското правителство. Заради пандемията правителството наложи временна забрана за събития с повече от 500 души.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти