Шефът на НКП: "Оранжевите" фенове да си припомнят как Литекс се предреши на ЦСКА

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян взе участие в предаването "От дузпа в тъч", където говори по темата с ограниченията в българския футбол, наложени заради коронавируса. Известният привърженик на "сините" коментира и декларацията на "Сектор Г" от вчера.

"За нашия отбор това решение да се играят мачовете без публика е изключително тежко и е прието доста негативно от страна на феновете. Ние сме хора, които много обичаме клуба си, които стигаме до крайности, в добрия смисъл на думата, за него. Аз съм убеден, че ако стадионът допуска зрители, то ще има 10-15 хиляди на мача с Лудогорец. Смятам, че това не е толкова тежко, колкото го изкарват.

Държавата взема мерки, но не знам до колко са ефективни. Метрото е пълно с хора, магазините са пълни с хора, каква е разликата дали ще са там, или на стадиона. Доколкото ми е известно, билетите ще станат факт съвсем скоро, надявам се да няма пречки в последния момент. Не искам да правя прогнози и да си пожелавам абсолютно нищо за Купата на България.

Не знам дали хората от БФС са помисли за временно спиране на първенството. Декларацията на "оранжевите" фенове ли? Нормално е феновете на ЦСКА-София да реагират по този начин в крайна сметка. Нека си припомнят фактите от преди няколко години как Литекс се предреши на ЦСКА, как влязоха в Първа лига. Доколкото разбирам, държавата ще прави и стадион там, не знам какво плачат.

Да сте видели Спортният тотализатор да е станал спонсор на Левски? Ако той стане спонсор на Левски, никой не е длъжен да играе тото", каза Хиндлиян.

Още от БГ Футбол

Виж всички