Тервел: Бързината ще е решаваща за изхода от мача между Кубрат и Джошуа

Тервел: Бързината ще е решаваща за изхода от мача между Кубрат и Джошуа

Тервел Пулев посочи бързината като един от ключовите елементи, които могат да наклонят везните в посока на брат му Кубрат или на Антъни Джошуа. Интернационалният шампион на WBA вярва, че Кобрата има реален шанс да пренапише историята и да стане първият българин, който стъпва на световния връх в тежка категория на професионалния бокс. 38-годишният столичанин ще срещне шампиона на IBF, WBA, WBO и IBO на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон. Коефициентът за успех на Кубрат според водещите букмейкъри е около 8.50, докато този на Ей Джей е в порядъка на 1.09.

“Много хора плюеха, че Кубрат е отказал мача с Джошуа преди време, защото го е било страх, но се видя, че не е вярно. Истината излезе наяве. Кубрат е много различен от Анди Руис и трудно може да се направи сравнение. Общото е, че двамата са силни боксьори и на Джошуа няма да му е лесно. Видях, че коефициентите на букмейкърите, не са полза на брат ми, но аз вярвам в Кубрат и възможността му да спечели. Стиловете им са сходни, приличат си като начин на боксиране. Бързината ще реши всичко. Този, който е по-бърз, по-рязък, ще вземе предимство.

Видяхте, че Джошуа си смени коренно тактиката във втория мач с Руис и това му донесе предимство. В първия мач Антъни не подходи сериозно, влизаше в близка дистанция, където е удобното за Руис, и не правеше нужното, за да се предпазва. Влизаше вътре без да взема мерки, и така Джошуа се озова на земята и за мен се отказа от мача.

Срещу Кубат сега той няма да подходи толкова несериозно. Не подценява Кубрат, защото обецата на ухото му стои. Отделно всички видяха, че Джошуа не е робот, планина от мускули и непобедим. Така беше предлаган като продукт преди загубата. Излиза, че нещата не са точно така и той също има слабости, които се надявам, че Кубрат ще намери и ще ги използва. Трябва да работи по време на подготовката си именно върху тях, изграждане на правилната тактика. Ако трябва да го посъветвам, то ще е да подходи с интелект и да бъде нащрек постоянно. Това са неща, които той със сигурност ги знае”, коментира Тервел Пулев пред “Тема Спорт”.

Още от Бойни спортове

Виж всички