Антъни Джошуа изнесе реч пред кралица Елизабет II

Антъни Джошуа изнесе реч пред кралица Елизабет II

Докато се готви за мача с Кубрат Пулев на 20 юни в Лондон, шампионът в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа не пропуска и важни събития с кралски домакини, съобщава “бТВ”.

Британският боксьор зае своето място в Уестминстърското абатство, където с беше отбелязан Денят на британската общност. Като потомък на нигерийски род, Джошуа беше шампион на британската общност от септември 2015 до април 2016 г.

На събитието следващият съперник на Кубрат Пулев се поздрави с кралица Елизабет II, както и принцовете Уилям и Чарлс и съпругите им Кейт и Камила. Събирането в Уестмистърското абатство е важно за британското общество и заради участието в него на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл. За тях това е последно събитие преди да започнат живота си извън кралското семейство. От 1 април 35-годишният Хари и 38-годишната Меган повече няма да използват кралските си титли, а принцът ще се откаже и от почетните си военни звания.

Самият Джошуа произнесе реч пред всички присъстващи.

"Името ми е Антъни Олуафеми Олашени Джошуа и като много от вас тук, аз съм дете на британската общност. Роден съм в Уотфорд, но произходът ми е нигерийски. За моята етническа група казват, че е най-голямата, а и най-шумната в Африка. Горд съм, че съм нигериец. Горд съм, че съм британец. Познавам дълга редица от хора от британската общност, които направиха това общество това, което е. Със собствените си очи видях колко невероятна е тази общност, когато пътувах до Нигерия като дете. Да, ние споделяме много еднакви неща, но има и различия, които ни дават много възможности. И точно като мен, децата на тази общност имат две родини, два произхода, две култури и два начина, по които гледат на света. Даже повече от два. Днес чуваме толкова често думите "разделение" и "различие" и ги свързваме с лоши неща, но те са и добри. Трябва два се уважават, защото са източник на мир и стабилност", заяви Джошуа.

След официалната част боксьорът беше поздравен от членовете на кралското семейство, като с принц Хари обмени няколко думи.

Джошуа ще трябва да защитава титлите си срещу Кубрат Пулев на 20 юли, а арена на дългоочаквания сблъсък ще е стадионът на "Тотнъм" в Лондон.

Още от Бойни спортове

Виж всички