Иво Ивков: Левски не потъва! Mоже катарзисът, през който минава клубът, да е за добро

Адвокатът на Левски Иво Ивков бе гост в студио “Дерби”, където анализира ситуацията на “сините” и коментира делата, които води клубът.

17 Адвокатът на Левски Иво Ивков и звездата на Славия Галин Иванов в студио "Дерби"

"Искам да направя едно уточнение. Никакъв кораб не потъва и Левски не потъва. Корабът е сред доста бурен океан, но не потъва. Всеки един от нас трябва да си върши работата и тогава ще видим какво ще стане. Може пък това да е за добро. Може клубът да има просто катарзис и това да му помогне за в бъдеще. Но сега да говорим, че клубът потъва, съм категорично против".

17 Адвокатът на Левски Иво Ивков и звездата на Славия Галин Иванов в студио "Дерби"

"Всичко е в реда на нещата засега. Където клубът не е доволен от нещо, където мога да помогна от юридическа гледна точка, ще го направя. С клаузата на данъците при Делио Роси беше много страшно наистина, защото сумата в тогавашното естествo беше много и можеше да коства много на клуба, но виждате, че на първа инстанция водим в това дело. Има едно нещо по търговския закон, което се нарича “джиро” - даваш нещо на някого и вече сменяш притежателя. Какво ще стане с акциите не е моя работа. Има повече от 3 варианта какво да се случи с тях. “Джиросват се на друг собственик”, “Джиросват се на няколко собственици, “Не се джиросват и този собственик на клуба продължава да работи, както се е работило до сега".

"Въпросът трябва да се реши, но това не е моят приоритет и е отвъд моята компетентност. Нямам информация, но и да знам нещо, няма да излезе от мен, защото не е редно. Не е на дневен ред да се прекратяват договори с футболисти. В момента, това което правя за клуба, е да взема нови 3 или 4 дела. За "Виваком" не знам нищо. Не знам дали е заведено дело, не знам нищо за тях, от вас го научавам. Делото с "Главбулгарстрой" е в съвсем начален стадий, но очаквам да завърши със споразумение".

17 Адвокатът на Левски Иво Ивков и звездата на Славия Галин Иванов в студио "Дерби"

"Всичко е под контрол, но по-голямата опасност би могла да дойде, ако дълго продължим сигурността в правното положение в акционерното дружество към акционери, собственост, възможност за развитие. Tова е потенциална заплаха, ако не се задвижат бързо нещата и не се приемат незабавни действия след края на сезона, да рискуваме да има лавина от нови дела и от самите футболисти. Това ние трябва да предотвратим с много разговори, с правилна политика. Не трябва и дълго да продължава сагата с акциите, трябва да е ясна собствеността".

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички