Конте: Важното е, че Юве - Интер е от значение за върха в класирането

Конте: Важното е, че Юве - Интер е от значение за върха в класирането

Наставникът на Интер Антонио Конте коментира факта, че Дербито на Италия срещу Ювентус ще се проведе без фенове на стадиона, като той говори и за важността на сблъсъка.

“Готови сме за мача, въпреки трудностите, тъй като не беше лесно да се променят плановете и да няма двубои. Както казах на момчетата, трябва да се справяме добре в тези ситуации, като се адаптираме бързо и продължим с усърдната работа. Играчите са изключителни, защото винаги са готови за саможертва и да вдигнат нивото, за да можем да изиграем тези срещи, които са важни за върха на таблицата. Неизбежно е феновете да са важна част от футбола особено в толкова важни мачове. Въпреки това, в този деликатен момент здравето на гражданите е на първо място и трябва да се адаптираме, за да се уверим, че нещата се правят възможно най-безопасно. Ситуацията е сложна, всички имаме семейства и не можем да игнорираме какво се случва. Имайки предвид това, като професионалисти е важно да знаем датата на мача и да имаме ясен план.

Със сигурност детайлите правят разликата в подобни двубои. Знаем, че излизаме срещу много силен състав, така че имаме уважение към това, което прави Ювентус. Що се отнася до нас, имаме желанието и амбицията да се доближим до тях възможно най-много посредством усърдна работа. Ювентус - Интер винаги ще е голям мач, но важното е, че сега той е от голямо значение и за върха на таблицата. Това е доказателство за работата, която вършим, и винаги ще съм благодарен на играчите за тяхната амбиция. Ромелу Лукаку? Не мога да не бъда щастлив как върви първият му сезон в Италия. Той е пример за състава, тъй като работи толкова много, за да подобри себе си и отбора. Много съм доволен от представянето му, но нека да не забравяме, че отборът също работи за него”, заяви Конте пред клубната телевизия.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички