Гледай на живо

Станимир Стоилов говори преди дербито с ЦСКА - София

Тайсън Фюри чете молитви от Корана и Библията преди всяка битка

Тайсън Фюри чете молитви от Корана и Библията преди всяка битка

Новият шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри е човек, който често се осланя на религията и цитира стихове от Библията. 31-годишния британец е шампион в пълния смисъл на думата, защото само истински шампион може да стигне до върха, а след това да удари дъното и отново да се въздигне от пепелта като феникс.

Преди няколко години Фюри успя да шокира света с победа над легендарният Владимир Кличко и се окичи с поясите в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO, IBO, The Ring и линейната титла. За съжаление този успех разклати неговата психика и той се отдаде на алкохол, наркотици и депресия. Тайсън споделя, че е мислил за самоубийство, но в крайна сметка се пребори и се завърна на ринга. В края на миналия месец Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър и отново седна на трона.

Интересен факт е, че преди всяка своя битка Фюри събира хората от своя щаб и четат молитви от Корана и Библията. В щаба на Фюри има мюсюлманин, който преди всяка негова среща чете първата глава от Корана, която се казва Ал-Фатиха (Откриване). Самият Тайсън от своя страна цитира стихове от Библията.

Още от Бойни спортове

Виж всички