"Чалънджър"-ът в Индиън Уелс е по-силен от някои АТР 250 турнири

"Чалънджър"-ът в Индиън Уелс е по-силен от някои АТР 250 турнири

Мъжкият тенис на ниво АТР “си взима почивка” преди така важните през март месец турнири от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс и Маями. Само че феновете на играта ще могат да подгреят подобаващо за “слънчевия дубъл” с изключително силната схема на “Чалънджър”-а в Индиън Уелс.

Организаторите се похвалиха, че са привлекли цели десетима души от топ 100, а пък звездата Александър Зверев ще се включи в надпреварата на двойки с брат си Миша. 

Юго Умбер е първи поставен в основната схема в Индиън Уелс, а там фигурират имената още на Люка Пуй, Камерън Нори, Раду Албот, Стив Джонсън, Франсис Тиафо и Яник Синер. Сред поставените са и Евгени Донской, Денис Кудла, Маркос Гирон, Юичи Сугита, Грегоар Барер, Таро Даниел и Петер Гойовчик. 

Феновете в социалните мрежи коментират, че схемата е по-силна от проведените вече турнири от сериите АТР 250 в Пуне и Сантяго. Други пък посочиха любопитния факт, че само трима играчи топ 10 в историята са участвали в “Чалънджър” - Райнер Шютлер (осми в света) в Брауншвайг през 2003 година, Петър Корда (девети в света) в Йоханесбург през 1991-ва и Мартин Берасатегуй (десети в света) в Барселона през 1994-а.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти