Шарапова: Няма да се завърна, обещавам!

Шарапова: Няма да се завърна, обещавам!
Бившата №1 в света Мария Шарапова, която преди броени дни обяви края на спортната си кариера, е категорична, че професионалната й тенис кариера окончателно е приключила. Подновяването на кариерите на водещи тенисистки не е необичайно явление, но 32-годишната рускиня изключва възможността някога да се завърне в WTA тура.

“Не. Обещавам на всички”, отсече Шарапова пред New York Times, затваряйки вратата за евентуално завръщане след време. “Трудно е да се правят сравнения. Мисля, че всеки преминава през различни неща в живота си. А що се отнася до жените, винаги идва момент за разговор за семейство. Нещо, което играе голяма роля за завръщането на Серина, след като тя отсъстваше известно време от тура.

Но мисля, че ако някой е способен да чупи рекорди, това е тя, не се съмнявам, че тя може да го направи”, каза още Шарапова, говорейки и за голямата си съперничка през годините Серина Уилямс. Американката роди момиче и се завърна на корта, като продължава да преследва рекорда за всички времена на Маргарет Корт от 24 титли на сингъл от “Големия шлем”. Серина държи рекорда в “Оупън ерата” с 23.

Самата Шарапова признава в интервюто, че би искала да има деца един ден, но не би могла едновременно да се грижи за дете и да бъде професионална тенисистка.

Рускинята коментира и темата за наказанието й заради допинг. След изтичането на 15-месечното й наказание тя се завърна през 2017 година, но така и не се доближи до най-добрите си дни. Шарапова завършва кариерата си с 5 титли от “Големия шлем”, като е печелила всеки един от четирите най-престижни турнира в тениса.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти