Витоша ще си партнира с колумбийци

Витоша ще си партнира с колумбийци

Витоша (Бистрица) се сдоби с нови партньори. Това се случи благодарение на посещението на Костадин Ангелов в далечна Колумбия. ФК Естудиантес де Меделин и ФК Лос Папетикос са клубовете, с които "тигрите" ще си партнират в следващите 2 до 5 години. До визитата се стигна по линия на играча на Витоша Андрес Санчес, който свърза клуба с двете академии, в които е израснал като футболист.

И в двете партньорства е заложена обмяна на опит на спортно-техническо ниво, а с Естудиантес и на административно-ръководно. Витоша ще предаде своя европейски опит на треньорите от Колумбия, който да помогне на двете латиноакадемии в изграждането на техните млади футболисти. Разбира се, Витоша ще има предимството да наблюдава и следи над 500 колумбийски таланти, които тренират футбол в двете школи.

"За нашия клуб това е стъпка в развитието. Световният футбол се глобализира и за нас ще е полезно да имаме допир до страна, пъллна с таланти", заяви Костадин Ангелов след завръщането си в България.

"Тема Спорт"


"Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти