Карамфилов: Не очаквах такъв резултат, мачовете в Европа ни помагат

Баскетболистът на Рилски спортист Деян Карамфилов призна, че е изненадан от сериозната победа със 111:66 над Берое в Стара Загора. Според него мачовете, които тимът му изигра в Европа, са помогнали да вдигне още класата си и да заиграе по-твърдо.

"Не очаквах такъв резултат, постигнахме го със съвсем различна енергия. Мисля, че тези мачове в Европа, които играем, ни помагат да играем по-твърдо, както в защита, така и в нападение, защото там е съвсем друг баскетбола и като физика и като бързина и мисля, че започва да се отразява и на нашето първенство. Отдавам тази голяма разлика и на това, че Берое също нямаше ден и ги пречупихме в средата на третата част и оттам-нататък мачът бе предопределен", заяви Карамфилов.

Той сподели очакванията си за предстоящия сблъсък с Алба Фехервар в Европа.

"Надяваме се да покажем същата игра. Изиграхме вече няколко мача. В първите от тях бяхме донякъде в шок от по-голямата динамика и от физическите сблъсъци. Надявам се вече да сме свикнали с това нещо. В последния мач с Льо Портел издържахме три части, но не успяхме в четвъртата и ни направиха голяма разлика. Тези мачове са изключително полезни за нас и ще опитаме да отговорим на тяхната игра", допълни баскетболистът.

Той говори и за следващата среща в родното първенство срещу Черно море..

"Честно казано, мисля, че е много опасен и тепърва ще развиват потенциала си. Вчера победиха за първи път, но това мен ме изненада. Мисля, че теръва ще набират скорост и ни очаква тежък мач", завърши Карамфилов.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти