Карлос Насар: От колкото и световни рекорди да се нуждая, толкова ще направя

Олимпийският шампион във вдигането на тежести Карлос Насар ще направи всичко по силите си, за да представи България на предстоящото световно първенство, въпреки проблемите в Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ).

Световният рекордьор тренира в Белмекен, където подготовка води и Кубрат Пулев, който също даде интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ1.

"Искам да пожелая успех на Кубрат Пулев. Ние сме българи и трябва да се подкрепяме", сподели щангистът в интервю за БНТ.

За българския национал предстои участие на световно първенство, след което ще се подложи на операция.

Карлос Насар прикова женските погледи

"В супер кондиция съм. Имам леки проблеми с рамото, което ще бъде оперирано след световното първенство. Смятам, че ще се справя със световното първенство. Колкото ми потрябва, толкова бих вдигнал. От колкото и световни рекорди да се нуждая, толкова ще направя. Ще направя всичко възможно да има българско участие на световното първенство. Категориите ще са същите и ще бъдат променени след първенството", добави той..

Кубрат Пулев: Мотивирам се от големи шампиони като Насар и гимнастичките

Щангистът призна, че проблемите в БФВТ не го разсейват.

Насар: Нямам проблем да направя полиграфа, но се съмнявам, че г-н Коджабашев ще го издържи

"Надявам се скоро да свърши сагата с БФВТ. Надявам се скоро тези проблеми да ми се махнат от главата. Дано започнем нормална работа. Ние обичаме спорта ни и ще се борим докрай, за да продължим поколението на този спорт. Проблемите не ме разсейват. Смятам, че Антон Коджабашев не е лош човек. Може би взима поредица от грешни решения", допълни медалистът от световни и европейски първенства.

Карлос Насар ще вдига в категория до 89 кг на СП

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти