Сейбън Лий отново изригна в Шампионската лига

Гардът на турския Маниса Сейбън Лий направи второто си поредно избухване в Шампионската лига. След като преди около седмица бившият играч на Финикс Сънс наниза 36 точки в коша на Мурсия при победата на своя тим със 103:97, сега реализаторът сътвори още по-внушително постижение с 43 точки при успеха над ФМП Београд със 101:97 късно снощи.

По този начин Лий изравни досегашното върхово постижение за точки в един мач в Шампионската лига, записано от Кийфър Сайкс за Авелино срещу Бандърма през 2019-а.

Пойнт гардът завърши мача с 43 точки, 4 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки при 13/21 стрелба от игра и 14/18 стрелба от наказателната линия за 35 минути на паркета.

Освен това Лий се превърна и в първия играч, който вкарва поне по 30 точки в първите си два мача в Еврокъп. “Опитахме всичко, за да го спрем, но въпреки това той си вкара 43 точки”, заяви треньорът на ФМП Саша Никитович.

Интерес към Лий от Евролигата има от Макаби Тел Авив и Фенербахче. Израелците се разделиха с Джордан Лойд, докато турците загубиха Скоти Уилбекин до края на сезона заради контузия.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти