Mega Xtreme Sofia Оpen събра елитни състезатели по боулинг от 21 държави

138 състезатели по боулинг от 21 държави премериха сили в турнира Mega Xtreme Sofia Оpen. В последните няколко дни за пореден път Joy Station в Студентски град в София бе домакин на боуъри от България, Гърция, Румъния, Сърбия, Чехия, Словакия, Малта, Италия, Великобритания, Финландия, Украйна, Литва и други.

За наградния фонд от 20 000 евро на финала спориха 36 финалисти. След изключително прецизна игра първото място спечели Лукас Йелинек от Чехия с 277 точки. Втори се класира Лукас Ваананен (Финландия) с 276 точки, а трети – Ондрей Тройек (Чехия) със 177 точки.

За финала в неделя се класираха и водещи български състезатели. Стоян Арсов се класира на 21-во място и записа най-много изиграни серии (17). Георги Димов се класира на 25-а позиция чрез нововъведената ТУРБО игра. Мариана Метексинова - единствената българка на финала, зае 33-тото място, а Пламен Станчев - 34-то място.

Награда за най-висока игра на турнира грабва Яарослав Лорнек от Чехия, който постигна максималните 300 точки с 12 поредни страйка.

„За нас беше истинско удоволствие да сме домакин на това спортно събитие. Благодарим на всички участници за невероятните емоции и за фантастичната игра. Нямаме търпение да ги посрещнем отново през септември следващата година“, заяви след турнира Мими Станоева, мениджър на MegaXtreme Bowling.

Запалените фенове на боулинга, които не успяха да присъстват в залата, можеха да проследят целия турнир на живо с резултати и статистика на платформата Bowlzone.live.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти