Българско участие в семинар на Европейската хандбална федерация преди Евро 2024

Доц. Росица Димкова, Георги Дойчинов и Юлиан Горецов участваха в семинар на Европейската хандбална федерация (EHF)  в австрийската столица Виена преди първенството на Стария континент за жени EHF EURO 2024, което ще се състои от 28 ноември до 15 декември в Австрия, Унгария и Швейцария и за пръв път в историята ще бъде с участието на 24 отбора, съобщиха от БФХ.

В сбирката  се включиха всички рефери и делегати, които ще бъдат ангажирани за шампионата. Те получиха ценни напътствия, които ще помогнат за оптимизиране на представянето им на Еврошампионата.

18 съдийски двойки и 18 делегати ще ръководят срещите от EHF EURO 2024. Арбитрите Дойчинов и Горецов правят поредна стъпка нагоре в своите професионални кариери, като за пръв път ще съдийстват срещи на Европейско първенство за жени. 

Доц. Димкова пък ще бъде един от 18-те делегати на Европейската федерация на двубоите от първенството.

Съдиите и делегатите участваха в разнообразни активности. Освен в семинари с техническа и тактическа насоченост, реферите направиха тестове за физическа подготовка, получиха хранителни насоки от експерти и обсъдиха ключови аспекти по отношение на психическата подготовка. Една от темите, които привлякоха вниманието на участниците, беше свързана с използването на системата за видеоповторения.

Семинарът отбеляза и въвеждането на нов елемент в екипите на съдиите. Имената на официалните лица ще бъдат изписани на фланелките им. Това е инициатива, целяща да даде на реферите повече видимост и признание за тяхната решаваща роля в играта. Тази промяна е специфична за това първенство и бележи стъпка към подчертаване на индивидуалността и професионализма на съдиите, подобно на начина, по който играчите се идентифицират с имена и номера на техните фланелки.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти