Черноморец се нуждае от чудо, за да стартира новия сезон в НБЛ

Отборът на Черноморец се нуждае от истинско чудо, за да стартира сезона в Sesame Национална баскетболна лига. Бургазлии трябва да изплатят всичките си стари задължения и да получат официално писмено потвърждение, че са го направили от всички играчи и треньори, на които са длъжници от миналия сезон, а крайният срок за това е 17:00 часа на 30 септември (понеделник). В противен случай те ще отпаднат от елита на българския баскетбол за предстоящата кампания.

На този етап светлина в тунела не се вижда, като според информацията на Sportal.bg, потвърдена от мениджъра на Лигата Сандра Велчева в интервю пред нашата медия, такива задължения има.

Само в Sportal.bg! Отпада ли Черноморец от Sesame НБЛ и какви са опциите пред носителя на Купата

Отпадането на "акулите" от сметките за предстоящия сезон обаче ще внесе абсолютен хаос сред всички отбори, тъй като на 1 октомври (вторник), три дни преди старта на първенството ще трябва да бъде изтеглен нов жребий между останалите 10 отбора. Припомняме ви, че на 12 септември беше определена програмата с участието на 11 отбора, в която един от клубовете почиваше всеки кръг. Сред тимовете от миналия сезон липсва и този на ЦСКА, който обаче обяви оттеглянето си доста по-рано.

Междувременно носителят на Купата на България за изминалия сезон отказа участие и в мача за Суперкупата с Рилски спортист. Неговото място в срещата зае отборът на Спартак Плевен, който все пак в определените срокове успя да се справи с документалната част.

Черноморец се отказа от участие в мача за Суперкупата на България

Преди около месец от Черноморец обявиха и най-новото си попълнение Георги Боянов, а след това стана ясно, че екипът на отбора от Бургас ще продължи да носи и Евгени Хаджирусев. Според информация на нашата медия от около 20-ина дни в морския град американски баскетболист, разбрал се с "акулите" изчаква за разнищване на ситуацията около клуба.

Георги Боянов се завърна в Черноморец

Бургазлии не водят предсезонна подготовка, а проблемите пред тях изглеждат трудно разрешими. В опитите си екипът на Sportal.bg да се свърже с когото и да е от треньорския щаб и ръководството удряме на камък от дълго време, а официална информация за случващото се в клуба си остава мираж.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти