Четирима българи ще участват на Световната купа по кикбокс в Ташкент

Четирима българи ще представят страната на Световната купа по кикбокс в Ташкент, която започва утре. Националите получиха покана за участие в състезанието лично от президента на федерацията по кикбокс на Узбекистан Айбек Нарметов.

На Световната купа в Ташкент за призово класиране ще се състезават 2223 кикбоксьори от 42 държави, които ще се включат в общо 2628 битки на татами и ринг.

В направление ринг България ще бъде представена от световния шампион по муай тай Али Юзеир в стил К1, категория до 81 кг и от носителя на Световна купа за тази година в Пезаро Александър Рибников в стил лоу кик, категория до 71кг.

Това е последната Световна купа за тази година и е важна за представянето на двамата национали преди участието им на Европейското първенство за мъже и жени през месец ноември в Атина (Гърция).

Борислав Радулов и Калоян Трайков  ще се борят за отличията в леките стилове на татами. Световният шампион Радулов ще се състезава в две категории до 57кг и до 63 кг стил пойнтфайтинг, а Трайков е подал заявка за участие в четири категории стил пойнтфайтинг. В клубната надпревара са регистрирани 70 клуба.

Българската делегация включва още президента на Галин Димов, президент на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и треньор на Юзеир, Илко Аджов, наставник на Рибников и Венета Георгиева, рефер на татами.

Али Юзеир е световен шампион по муай тай, два пъти носител на Световна купа по кикбокс от Турция 2023 и Унгария 2024. Носител на Европейска купа по кисбокс от Пловдив 2024, европейски вицешампион по кикбокс от Истанбул 2022.

Александър Рибников е бронзов медалист от Европейско първенство 2022, носител на Световна купа по кикбокс от Йезоло (Италия) 2024, носител на Европейска купа от Пловдив 2024 и пети от Световното първенство от Албуфейра (Португалия) през 2023-а.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти