Нотингам взе точка от Брайтън и продължава без загуба

Нотингам продължи с отличния си старт на сезона. Тимът на Нуно Еспирито Санто направи 2:2 при гостуването си на Брайтън, като и двата отбора нямат загуба след пет изиграни мача. Крис Ууд откри резултата в 13-ата минута от дузпа. “Чайките” стигнаха до пълен обрат с два гола малко преди почивката, дело на Джак Хиншълууд и Дани Уелбек. Резервата Рамон Соса изравни в 70-ата минута.

Брайтън започна уверено мача и владееше топката в големи периоди. Очакваше се домакините да доминират, но нещата придобиха различен облик в 13-ата минута. Гибс-Уайт проби отдясно и влезе в наказателното поле преди да намери Хъдсън-Одой, който бе съборен от Балеба. Крис Ууд реализира отсъдената дузпа и изведе Форест напред. Попадението обърка Брайтън, а в 20-ата минута Ууд направи сериозен пропуск, но бе отсъдена засада.

“Чайките” не успяваха да намерят ритъма си, но въпреки това успяха да стигнат до пълен обрат с два гола в рамките на три минути в края на първото полувреме. Центриране на Ван Хеке бе засечено с глава от Хиншълууд и резултатът бе изравнен. Малко по-късно Дани Уелбек се разписа след великолепно изпълнение от фал. Това бе първият гол от пряк свободен удар във Висшата лига за този сезон при 31-ия опит.

Нуно Еспирито Санто направи тройна смяна на почивката, въпреки че тимът се представи добре през първата част. Домакините стартираха силно второто полувреме. Уелбек се размина с гола в 50-ата минута след слалом между няколко защитници завършил с великолепно спасяване на Селс. Брайтън доминираше и създаде няколко положения, но така и не стигна до нов гол. Отлична комбинация изведе Жота Силва зад защитата, а той пусна към друга резерва - Рамос Соса, който прати топката към опразнената врата.

В 82-ата минута Гибс-Уайт влезе остро в краката на Жоао Педро. Първоначално съдията отсъди само фал, но след това реши да извади втори жълт картон на играча на Нотингам и го изгони. Капитанът на гостите може да получи по-голямо наказание, тъй като оспорваше доста бурно решението. То бе последвано от изгонване и на двамата треньори - Еспирито Санто за протестите му, а Фабиан Хюрцелер за исканията му да бъде изгонен Гибс-Уайт. Въпреки че остана с човек повече, Брайтън не успя да стигне до победата. В добавеното време Нотингам пропусна страхотна възможност да стигне до гол при една контраатака, но останаха и съмнения за засада. Домакините пък стигнаха до греда, след като центриране на Дънк се превърна в удар.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти