Бруклин Нетс ще извади от употреба номера на Винс Картър през януари

Клубът от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада Бруклин Нетс ще извади от употреба номера, с който играеше Винс Картър. Това ще се случи на специална церемония на 25 януари 2025 година по време на домакинството на Маями Хийт.

Номер 15, с който игра Картър, повече няма да бъде носен от други баскетболисти на тима. Това ще бъде седмата подобна церемония в историята на "мрежите". До момента те са "пенсионирали" номера 3, 5, 23, 25, 32 и 52, принадлежащи съответно на Дражен Петрович, Джейсън Кид, Джон Уилямсън, Бил Мелкиони, Джулиъс Ървинг и Чарлз 'Бък' Уилямс.

"Щастливи да почетем бившия играч на Нетс Винс Картър, който допринесе толкова много за тази организация както на терена, така и извън него", каза собственикът на клуба Джо Цай.

Картър игра за Нетс между 2004 и 2009 година, като тогава отборът все още бе базиран в Ню Джърси. Това бяха и петте най-силни сезона в неговата кариера, а той оформи незабравимо трио заедно с Джейсън Кид и Ричард Джефърсън. В 374 мача за клуба крилото постигна средни показатели от 23,6 точки, 5,8 борби, 4,7 асистенции и 1,2 откраднати топки. През сезон 2006/07 той вкара 2070 точки, което е единственият случай, в който играч на "мрежите" вкарва повече от 2000 точки в рамките на един сезон.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти