Иван Алипиев и Антверп Джайънтс се простиха с участие в ШЛ

Баскетболният национал Иван Алипиев и неговият белгийски тим Антверп Джайънтс отстъпиха пред Морабанк Андора със 73:91 (20:26, 18:25, 21:29, 14:11) в "Глория Спортс Арена" в турския курорт Анталия в среща от първия кръг на квалификациите на Шампионската лига.

Така Антверп Джайънтс отпадна от надпреварата и ще продължи участието си в груповата фаза на турнира ФИБА Къп, докато Морабанк Андора ще срещне германския Телеком Бон във втория кръг на пресявките за групите на Шампионската лига.

Иван Алипиев бе сред най-полезните за новия си отбор и за 15 минути на терена завърши с 11 точки, 1 борба и 1 асистенция.

Баскетболистите на Морабанк Андора имаха предимство през целия мач, като на почивката водеха с 51:38, а след третата четвърт с 80:59.

Най-резултатен за победителите бе французинът Секу Думбуя с 19 точки и 6 борби, а за Антверп Джайънтс 16 точки, 2 борби и 5 асистенции реализира Майкъл Флауърс.

Също в Анталия утре (19 септември, четвъртък) българският шампион Рилски спортист ще се изправи срещу португалския Бенфика в мач от втория кръг от квалификациите на Шампионска лига.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти