Шон Дайч продължава да има подкрепата на Евертън

Шон Дайч продължава да има подкрепата на ръководството на Евертън, въпреки че “карамелите” стартираха сезона по ужасен начин. Мърсисайдци имат четири поражения във Висшата лига, а вчера отпаднаха и от турнира за “Карабао Къп” след загуба с дузпи от Саутхамптън. Заради тези резултати феновете отново надигнаха глас срещу собственика Фарад Мошири.

Сагата около промяната на собствеността в клуба продължава вече 18 месеца, като през това време пропаднаха сделките с MSP Capital и 777 Partners. Мошири сега преговаря с американеца Джон Текстър за продажба на 94.1% от акциите на Евертън, но няма очаквания тази сделка да бъде завършена до края на годината.

Според “Скай спортс” собственикът обаче е дал пълен кредит на доверие на Дайч още преди загубите от Астън Вила и Саутхамптън и това не се променило. На "Гудисън" са наясно, че мениджърът, който спаси елитния статут на Евертън предишния сезон, не можеше да разчита на доста играчи в последните мачове, а освен това клубът не можеше да направи особена селекция през лятото.

Иначе в последните дни излезе слух, че Дайч може да бъде заменен от Дейвид Мойс, който прекара 11 успешни години в клуба в периода между 2002-ра и 2013-та.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти