Изненади и драми в Лигата на конференциите

Днес се изиграха много мачове от реваншите на третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Получиха се и някои изненади, както и доста драматични сблъсъци по терените на Стария континент.

За съжаление и двата български представителя отпаднаха от турнира. ЦСКА 1948 загуби с 0:4 реваша с Пафос в Кипър след продължения. Ботев (Пловдив) пък падна с 0:2 в гостуването си на Жрински в Мостар.

В ранните мачове нямаше кой знае колко изненади. В един от по-интересните сблъсъци Легия (Варшава) преодоля Брьондби след равенство 1:1 в реванша и общ резултат 4:3 от двата мача.

ЧФР Клуж спечели и реванша с Макаби (Петах Тиква) и чака Пафос.

ЧФР Клуж чака ЦСКА 1948 или Пафос

Сериозна драма имаше в двубоя между Апоел (Беер Шева) и Млада (Болеслав), спечелен с 4:2 от чехите, които продължават напред. Срещата ще се запомни с 3 червени картона за домакините. Българският национал Йоан Стоянов не взе участие в мача.

Една от големите сензации дойде от Атина, където АЕК спечели с 1:0 реванша срещу арменския Ноа, но това не бе достатъчно и гръцкият гранд отпадна с общ резултат 2:3 от двата мача.

Арменци сътвориха сензацията в Лигата на конференциите

Шльонск с Алекс Петков и Симеон Петров отпадна от турнира след страхотен трилър със Санкт Гален, завършил 3:2. Петков отбеляза третия гол за своя тим, но след това бе изгонен с нелеп червен картон за симулация.

Алекс Петков с гол и червен картон в драма между Шльонск и Санкт Гален

Изненадващо бе и отпадането на водения от Дженаро Гатузо Хайдук (Сплит) от Ружомберок след загуба с 0:1 у дома.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти