България запази шансове за класиране на ЕП по бейзбол след убедителна победа над Ирландия

Националният отбор на България победи с 5:0 домакина Ирландия във втория си мач от група 2 на квалификациите за европейското първенство по бейзбол за мъже през 2025 година. Успехът над ирландците запази шансовете на българския отбор за класиране, след като преди ден България отстъпи с 3:14 на Норвегия в първия си мач.

На бейзболния стадион в Ашбърн българските бейзболисти изковаха успеха си в предпоследния осми ининг, в който реализираха четири ръна. Първо Димитър Насъпов увеличи преднината на България на 2:0, а малко след това успешно батиране на Теодор Димитров позволи на Евгений Черноземски, Николай Каращранов и Теодор Каракашев също да достигнат хоума. 

Преди това, в четвъртия ининг, Черноземски се възползва от грешка на ирландците, за да даде преднина на България.

Много силно представяне Черноземски записа и на основната си позиция - тази на питчъра, като за целия мач позволи на ирландците да ударят само пет пъти по топката, но това не доведе до нито една точка за домакините.

В последния си мач от груповата фаза в събота България ще играе с фаворита в потока Австрия, който по-рано през деня разгроми Норвегия с 19:2. Така след втория състезателен ден и четирите отбора в квалификационната надпревара - Австрия, България, Ирландия и Норвегия, имат по победа и загуба. За финала в неделя се класират първите два отбора от групата, което превръща утрешните мачове България - Австрия и Ирландия - Норвегия в своеобразни полуфинали.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти