Няма да се предам без борба, предупреди Йонас Вингегор

Двукратният шампион от Обиколката на Франция Йонас Вингегор предупреди в понеделник, когато бе вторият почивен ден на състезанието, че не смята да се предава в борбата с лидера в класирането Тадей Пагачар от Словения.

"Мисля, че победата все още е възможна. Няма да се предам без борба. Спечелих Тур дьо Франс два пъти и няма да се задоволя с второто място. Ще дам всичко", каза пред АФП датският състезател на тима Висма-Лийз а байк. За момента той изостава от Погачар с малко повече от 3 минути в генералното класиране.

Йонас Вингегор отговори на обвиненията, че кара страхливо

"Не съм загубил вяра, съвсем не. Не се отчайвам психически", предупреди той.

"Погачар е много силен, но видяхме в последните две години, че и той може да има лош ден. Това може да се случи третата седмица", надява се Вингегор.

Съюзът на колоездачите ще съди мъжа, замерял Тадей Погачар и Йонас Вингегор с чипс

"Не е много над мен. Ако мога малко да се подобря, ще бъдем равностойни. Вчера направих най-доброто представяне в живота ми, така че не съм разочарован", добави той.

"Напровитв, гордея се с това, които правя на Тура, особено след трите месеца, в които бях с тежки контузии, а 12 дни бях и в болница. Тадей е малко по-силен засега", призна датчанинът.

Той подчерта, че гледа напред, а не назад, където белгиецът Ремко Евенепул изостава с 2:10 минути от него. "Целта ми е да атакувам жълтата фланелка, а не да гледам в огледалото на обратно виждане", завърши Йонас Вингегор.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти