Раян Гарсия потвърди, че сменя бокса с ММА

Бившият световен шампион по бокс при професионалистите Раян Гарсия е сериозен в намеренията си да се пробва в смесените бойни изкуства. Или поне така твърди.

Калифорниецът прие наказание от една година от Спортната комисия на щата Ню Йорк за позитивния допинг тест, който даде след битката с Девин Хейни на 20-и април, а след това заяви, че ще спре да се занимава с бокс, за да се пробва в ММА.

“Пенсионирам се за една година. Така няма да им дам удоволствието да ме накажат за една година. Никога не съм взимал стероиди. Харесвам Шон О’Мали, защото той ме защити. Ако иска да се пробваме в UFC, ще го направим. Или в бокса без ръкавици. Готов съм да се пробвам срещу всеки”, заяви 26-годишният спортист пред TMZ Sports.

Освен наказание, Гарсия отнесе и глоба от 1.1 милиона щатски долара.

“Има толкова много корупция в бокса. Може и да стана актьор или певец. Все пак ще тренирам бокс. Тъжно е, защото аз съм страхотен боксьор и забавлявам хората с нокаутите ми. Обичам бокса", добави боецът с прякор Кинг Раян.

Само един ден преди това и бившият съперник на Гарсия, Девин Хейни, също обяви, че ще си даде почивка от бокса. 

“Ще си дам малко време. Ще похарча малко пари, ще обиколя света и ще се завърна след две години, когато наказанието на Раян е отминало. Тогава можем да се бием отново”, написа Хейни в социалната мрежа Х.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти