След драма в Истанбул: Монако прати серията с Фенербахче в решителен пети мач

Монако победи с 65:62 (11:15, 19:18, 18:14, 17:15) Фенербахче като гост в четвъртия мач от 1/4-финалната серия в Евролигата и прати серията в решаващ пети мач, който ще определи участника във Финалната четворка в Берлин.Баскетболистите на Саша Обрадович изоставаха с 1-2 успеха в серията и се нуждаеха от задължителен успех, за да върнат серията в Монако на 8 май (сряда). Фенербахче спечели първия мач в Монако, а след това загуби второто си гостуване там. Преди ден пък поведе с две победи.

Грозни сцени след мач от Евролигата в Турция

Иначе срещата в Турция започна като истинско дерби и продължи така до самия край. Домакините поведоха и държаха минимална преднина пред съперника си до средата на третата част, когато тройка на Донатас Мотеюнас обърна резултата в полза на гостите. След това започна надлъгване и смяна на лидерството, като в крайна сметка всичко се реши в последната минута на срещата, в която Донта Хол имаше ключова роля за успеха на тима от Княжеството.

Ели Окобо завърши с 13 точки за Монако, Донатас Мотеюнаси и Майк Джеймс вкараха по 10, Джордан Лойс се разписа с 8 точки.За Фенербахче Марко Гудурич беше най-резултатен с 14 точки, Скоти Уилбекин добави 11 точки.

Единственият сигурен участник на финалите в Берлин до този момент е отборът на Реал Мадрид, който отстрани Баскония с българския национал Коди Милър–Макинтайър.

В другите серии Панатинайкос - Макаби Тел Авив и Барселона - Олимпиакос се стигна до пети мачове. Те ще се изиграят съответно на 7 май (вторник) от 21:15 часа в Атина и на 8 май (сряда) от 22:00 часа в Барселона.Снимка: euroleaguebasketball.net

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти