Шефът на европейския хандбал Майкъл Видерер: Оценявам отдадеността на България

Президентът на Европейската хандбална федерация Майкъл Видерер присъства на жребия за предстоящите две първенства по плажен хандбал, на които страната ни и град Варна ще бъдат домакини това лято. Преди началото на тегленето, в което взеха участие президентът на родната централа Росен Добрев, председателят на комисията по плажен хандбал Габриела Хорват и директорът в направление спортни дейности към EHF Маркус Глазер, лидерът на европейския хандбал благодари на БФХ за отдадеността по организацията на двете предстоящи прояви.

„Скъпи хандбални приятели, и специално приятели на плажния хандбал, удоволствие е за мен да представлявам Европейската хандбална федерация на този жребии. Очакваме с нетърпение какво ще отреди той, но с още по-голямо такова гледаме към предстоящите прояви това лято в България, във Варна. Наистина оценявам отдадеността на Българската федерация по хандбал по организацията на двете предстоящи много важни за ЕHF прояви. Пожелавам подготовката за първенствата да продължи по най-добрия начин“, каза Майкъл Видерер.

Националните отбори по плажен хандбал научиха жребия си за евроквалификациите

Обръщение към всички, които наблюдаваха жребия направи и президентът на БФ Хандбал Росен Добрев.

„Изключително щастливи и развълнувани сме, че БФХ и град Варна отново ще приемат Европейско първенство за юноши и девойки, както и турнир за мъже и жени. След успешното ЕП през 2021-ва година, екипът на БФ Хандбал полага усилия да проведе още по-добър шампионат. Фактът, че през тази година плажният хандбал ще бъде демонстративен спорт на Олимпийските игри в Париж, ни мотивира още повече за една добра организация на предстоящите прояви. Благодаря още веднъж на EHF за гласуваното доверие и Ви очакваме във Варна“, сподели Добрев.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти