Германската скачачка Малайка Михамбо ще се върне на пистата през януари

Германската състезателка в скока на дължина Малайка Михамбо ще се завърне в състезанията през януари, когато ще се опита да се подготви за поредни златни олимпийски медали на игрите в Париж през лятото. 

Михамбо ще скочи за първи път от шест месеца на 20 януари на състезание на закрито в Дортмунд. Планирани са още три старта в зала след това, но в списъка й не присъства Световното първенство в зала в Глазгоу. 

Лекоатлетката не успя да заяви намеренията си за трета поредна световна титла през август, тъй като по това време лекуваше мускулна контузия, получена месец по-рано. Сега каза, че се намира в някакъв смисъл в "ничия земя", а подобно изказване направи и нейният треньор Ули Кнап точно преди да се върне към състезанията. 

Олимпийската шампионка в скок на дължина Малайка Михамбо ще пропусне Световното

"Първото състезание след толкова дълга пауза винаги е трудно. Тялото не е свикнало с високата интензивност, а състезателният скок е нещо съвсем различно от тренировъчния", каза Кнап пред агенция ДПА. 

И след това уточни, че пропускането на Световното в зала е с цел да спечелят време и да се подготвят по-добре за сезона на открито. 

Малайка Михамбо не губи надежда за Световното, въпреки поредната контузия

"Най-важни са ни две състезания, логично. Европейското първенство в Рим през юни и Олимпийските игри в Париж, които ще се проведат от 26 юли до 11 август, каза още той и прибави, че тренировъчният лагер през декември в Южна Африка е донесъл окуражаващи резултати, които го карат да смята неговата състезателка за основен фаворит през 2024-а година, където и да излезе на пистата. 

"Ако Малайка е здрава, тя винаги ще иска да скача за медали. Така беше в миналото и така ще бъде и през 2024-а”, доволен е треньорът.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти