Жирона може и да пропусне участие в Шампионската лига

Отборът на Жирона определено прави истински фурор в Ла Лига този сезон. Каталунците поднесоха истинска изненадаа и дни преди Коледните празници се намират на второ място в испанския шампионат с равен брой точки.

Гол в края лиши Жирона от триумф над още един силен съперник

Това означава, че ако все още има някакви съмнения за участието на отбора в битката за титлата, то поне е много вероятно да стане ключов фактор в битката за топ 4 в оставащото време до края на сезона.

Дори да се класира сред първите четири тима обаче тимът на Жирона има голяма вероятност да пропусне участие в Шампионската лига, тъй като собствеността на клуба е обвързана с тази на актуалния английски шампион Манчестър Сити. Както отборът от острова, така и тимът от Иберийския полуостров са притежание на холдинга “City Football Group”, а правилата на “турнира на богатите” не допускат подобно нещо.

Холдингът междувременно има собственост върху още 10 клуба в Европа и целия свят, което би довело до нови пречки в близките години:Ломел (Белгия)Ню Йорк Сити (САЩ)Палермо (Италия)Мелбърн Сити (Австралия)Йокохама Ф. Маринос (Япония)Монтевидео Сити (Уругвай)Троа (Франция)Съчуан Джуню (Китай)Мумбай Сити (Индия)Баия (Бразилия)

Още от Футбол свят

Виж всички