Божидар Саръбоюков преподава атлетика на децата в Поморие

Община Поморие и Българска федерация лека атлетика организираха атлетически уроци в училище „Иван Вазов“ в Поморие на 25 септември по случай Европейската седмица на спорта. 222 деца на възраст 10-12 години се занимаваха под ръководството на двукратният вицешампион на скок дължина и троен скок от европейски първенства за юноши под 20 години Божидар Саръбоюков, треньора му Димитър Карамфилов, екип на БФЛА и учители от СУ „Иван Вазов“.

Саръбоюков, който е на възстановителен лагер в Поморие, показа на учениците как се загрява преди тренировка и как се скача.

След практическите занимания двамата с треньора Карамфилов разказаха на децата за ползите от редовните тренировки и как се стига до големия спорт, а директорката Петя Казакова каза, че постиженията ни в културата и спорта са най-голямата реклама за България.

Децата получиха подаръци от община Поморие и грамоти от БФЛА. Това е поредното занимание по „Детска атлетика“ в Поморие, а градът вече пета година в домакин на уникалното плажно състезание „Поморие рън“ част от веригата RUN BULGARIA.

Снимка и текст: atletikabg.com

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти