Сърбия се класира за Топ 8

Националният отбор на Сърбия по баскетбол продължава към четвъртфиналите на Световното първенство в Япония, Индонезия и Филипините, след като победи Доминиканската република със 112:79 (29:15, 27:20, 31:18, 25:26) в "Смарт Аранета Колизеум", Манила. Селекцията на Светислав Пешич ще започне същинската битка за медали срещу победителя от двойката САЩ - Литва.

Доминиканците пък си тръгват от Мондиала след геройско представяне. Те успяха да вземат победи срещу Филипините, Италия и Ангола, като ако не си бяха позволили да изгубят от Пуерто Рико - нямаше да се налага да се борят срещу класния опонент днес.

Ваня Маринкович откри резултата след стрелба от тройката, като чрез него и Богдан Богданович "плавите" взеха ранно предимство. Двамата продължиха да бъдат много резултатни за своите, като играчът на Атланта завърши периода с 10 точки при 4/4 стрелба от игра.

 Карл-Антъни Таунс и компания опитаха да направят известна съпротива в края на първата част, но тя не се оказа особено успешна, след като периодът приключи при 29:15 в полза на Сърбия. В началото на втората част КАТ съумя да стопи минимално аванса на опонентите си след мини серия от пет точки, но не след дълго Стефан Йович направи преднината на своите 20 точки при 40:20. Йович продължи да трупа точки за тима си, а Никола Милутинов също се разписа няколко пъти, за да се приберат "плавите" на почивката при огромен комфорт 56:35. 

Таунс опита да скъси преднината на сърбите в началото, но Милутинов и Маринкович не му позволиха. Те с помощта на Богданович и Огниен Добрич направиха резултата 75:51. Гардът на Хоукс и Деян Давидовац се разписаха с важни тройки, които дръпнаха още повече селекцията на Светислав Пешич. В последната четвърт доминиканците победиха с 26:25, но въпреки това "плавите" вече се радваха на успеха си след 112:79.

Богдан Богданович завърши с 20 точки и 5 асистенции, а с по 16 бяха Ваня Маринкович и Никола Милутинов.

С 25 точки и 7 борби Карл-Антъни Таунс и днес показа звездната си класа, но тя се оказа недостатъчна.

Снимка: ФИБА

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти