Арсенал не успя да се справи с десет от Фулъм

Арсенал загуби първи точки от началото на сезона, след като завърши 2:2 срещу Фулъм на “Емиратс”. Отборът на Микел Артета изоставаше в резултата в голям период от срещата, след като Андреас Перейра откри резултата още в първата минута.

“Артилеристите” осъществиха пълен обрат в рамките на две минути през второто полувреме. Букайо Сака изравни от дузпа, а влезлият като резерва Еди Нкетия се разписа за 2:1. Гостите останаха с човек по-малко в 83-ата минута, когато Калвин Баси бе изгонен. Въпреки това те стигнаха до изравнителен гол, дело на Жоао Палиня в 87-ата минута.

Двубоят на “Емиратс” започна по шокиращ начин за повечето зрители на стадиона. Груба грешка на Букайо Сака доведе до откриване на резултата още преди да е изминала и една минута. Английският национал върна назад топката, но там нямаше негов съотборник и той изведе Андреас Перейра сам срещу вратаря. Бразилецът изненада Рамсдейл, който се връщаше назад. Въпреки че ударът бе слаб, той бе точен и топката се озова в мрежата.

Тимът на Артета се опита да отговори бързо и удар на Мартинели мина покрай вратата. В 12-ата минута “артилеристите” бяха близо до изравняване. Центриране на Тросар намери Сака в наказателното поле. Той върна към Хавертц, но германецът не успя да насочи топката към мрежата от прекрасна позиция. Арсенал имаше предимство, но по трибуните се усещаше известно напрежение. Следващата възможност за домакините приключи след решителна намеса на Хименес в защита

Раул Хименес създаваше проблеми на защитата на “топчиите”. Нападателят на гостите пробва задна ножица, но прати топката над вратата. В 26-ата Фулъм не бе далеч от втори гол. Хари Уилсън бе оставен да напредне и да стреля от дистанция, а Рамсдейл изгледа как топката минава покрай вратата му. След половин час игра Сака пропусна прекрасна възможност да изравни. След центриране на Тросар топката достигна да Букайо в близост до вратата, но неговия удар с глава прати топката в тревата и тя отиде над вратата.

Домакините атакуваха, но бившият им вратар Бернд Лено нямаше толкова много работа. Германецът се справи с удар на Мартинели, който завърши и следващата атака на тима, но прави топката в ръцете на вратаря. Малко преди почивката попадение на Йодегор бе отменено поради засада на Хавертц, който му подаде.

След почивката ситуацията не се промени много. Арсенал търсеше пролуки в защитата на съперника, но не успяваше да създаде много. Гостите доста успешно се справяха, като от време на време организираха добри атаки. В 52-ата минута Декордова-Рийдс стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата. Артета видя нуждата от промени и пусна в игра Зинченко и Виейра, като извади Партей и Хавертц още преди да е изминал половин час игра. За началото на втората част пък на терена се беше появил Нкетия, заменил Тросар.

След промените Арсенал заигра по-силно и започна да създава повече положения. В 61-ата минута Йодегор финтира бранител в наказателното поле и беше на отлична позиция, но изстрелът му бе доста неточен. Малко по-късно добра атака на домакините не завърши с удар. До изравняване все пак се стигна след пробив на Виейра в наказателното поле. Португалецът преодоля Тете и бранителят го повали в наказателното поле, а Сака бе точен от отсъдената дузпа.

Обратът на “артилеристите” бе пълен само три минути по-късно. След сблъсък между Сака и Баси в наказателното поле защитникът на Фулъм лежеше на терена и покриваше засадата, а Виейра центрира към Нкетия, който изведе домакините напред. Мениджърът на “котиджърс” Марко Силва имаше претенции за нарушение и го изрази бурно към главния съдия.

След това развитие тимът на Артета вече гледаше по-спокойно на случващото се на терена. Пет минути преди края на редовното време ситуацията на гостите се усложни още повече, след като Калвин Баси бе изгонен за нарушение срещу Нкетия. Това обаче не попречи на Фулъм да изравни четири минути по-късно, когато Палиня засече отлично центриране.

За добавеното време в игра се появи Габриел Жезус, който се завърна в игра и записа първи минути през този сезон. В края имаше още драматични моменти. Отличен пробив на резервата Адама Траоре завърши с удар, но Рамсдейл се справи. Прекрасна странична ножица на Виейра пък бе отразена от Лено, но имаше и засада.

АРСЕНАЛ - ФУЛЪМ 2:20:1 - Перейра (1)1:1 - Сака (70)2:1 - Нкетия (72)2:2 - Палиня (87)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти