Късен старт на Про Лигата за Алекс "Rainwaker" Петров

В края на месец август пред най-добрите CounterStrike отбори ще се появи още едно тежко предизвикателство - ESL Про Лигата. Сезон №18 на турнира ще включва 32 отбора и ще се проведе от 30 август до 1 октомври. Наградният фонд на шампионата е цели 850 000 долара, като първият ще спечели $200 000, както и участие в IEM Катовице 2024 и BLAST Premier World Final 2023.

Четирите групи по осем отбора ще играят интересни мачове, които ще стартират в предпоследния ден на август, когато ще се играят двойките от група"A" FURIA - Movistar, Grayhound - GamerLegion, Astralis - NIP, Vitality - ORKS.

В група "B" срещите ще са BIG - Monte, Heroic - Rooster, EG - ENCE, MOUZ - MIBR, а в група "C" NAVI - 5YCLONE, Apeks - M80, FaZe - 9z, Imperial - Fnatic.

Най-голямата звезда от родната сцена в момента - Алекс "Rainwaker" Петров и неговият Liquid пък ще са в група "D" - там те ще играят с шампиона от Мейджъра в Рио - Virtus.Pro на 20 септември. Освен това в групата са още G2 - Lynn, Complexity - 9INE и Cloud9 - Eternal Fire.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти