Арис без една от звездите си срещу ЦСКА

Баскетболният ЦСКА ще срещне отбора на Арис в Солун като част от своята предсезонна подготовка. Първият мач на 9 септември ще бъде закрит за фенове и медии, но вторият, който ще се проведе на 10 септември, ще може да бъде наблюдаван от запалянковците. "Армейците" обаче могат да се спокойно да се радвавт, понеже звездата на тима от южната ни съседка - Лефтерис Бохоридис, ще отсъства заради ангажиментите си с националния отбор на Гърция до 16 септември.

ЦСКА с две контроли срещу Арис на старта на подготовката за новия сезон

"Жълто-черните" наскоро проведоха първата си тренировка, на която Бохоридис не се появи, защото отново бе зает с представителния тим на родината си. Въпреки това от Арис могат да заложат на много нови попълнения, сред които са обещаващите чужденци Робъртс Блумбъргс, Мани Бейтс, Маркъс Кар и Рони Харъл.

Лефтерис Бохоридис се завърна в Арис

Първият идва от новия клуб на Йордан Минчев и Павлин Иванов - Сибиу, където за 36 мача в местното първенство крилото вкара средно по 15.6 точки и спечели 5.8 борби. Центърът Бейтс от своя страна е продукт на Университета Бътлър и Университета на Северна Каролина, а това лято игра и за Мемфис Гризлис в Лятната лига на НБА, въпреки че не показа добра игра и дори не съумя да запише точки в актива си.

Кар също игра през лятото в НБА за Финикс Сънс, като за три срещи гардът отбеляза средно по 3 точки и 1.7 асистенции. Преди това носи цветовете на младежкия национален отбор на Канада. Крилото Рони Харъл идва от успешен сезон в Израел с Нес Циона, където записа средно по 9.3 точки и 4.5 борби.

Класните попълнения обаче не могат да заместят легендата Бохоридис, който се завърна в Солун, където през 2010 година стартира кариерата си като съотборник на българската суперзвезда Александър Везенков. През последния сезон в Евролгата с Панатинайкос той бе виновен за средно по 2 точки, 1.6 борби и 1.5 асистенции на мач.

Снимка: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти