Плеяда от НБА играчи може да се насочи към Европа

Това лято вече станахме свидетели на немалко играчи от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, които направиха избора да станат част от баскетболната сцена в Европа. Според реномирания журналист Матео Андреани още три имена от "лигата на извънземните" са се запътили към Стария континент.

Той посочва имената на Кендрик Нън, Терънс Дейвис и Остин Ривърс като евентуални бъдещи играчи на европейски отбори. По негови думи те тримата са "привлекли интереса на няколко отбора от Евролигата през последните дни".

Нън в момента е част от Вашингтон Уизардс, където попадна след размяна от Лос Анджелис Лейкърс. Гардът започна с тима на Маями Хийт през 2019 година и направи впечатляващ старт като новобранец. Чудесната кампания му спечели и място в идеалния отбор на новобранците за сезона.

Подобно на Нън - Дейвис също стартира чудесно в дебютната си година. Той игра за Торонто Раптърс и стана част от втория идеален отбор на новобранците. Освен това единствен участва във всички 72 срещи за тима, а през 2021 година преминава в новия отбор на Александър Везенков Сакраменто Кингс. За момента обаче той е свободен агент, след като двугодишният му договор с "кралете" изтече.

Най-опитният от тримата - Ривърс, може да се похвали с 11-годишна кариера в най-силното първенство на планетата. През това време носи екипите на Ню Орлиънс Пеликанс, Лос Анджелис Клипърс, Вашингтон Уизърдс, Хюстън Рокетс, Ню Йорк Никс, Денвър Нъгетс и Минесота Тимбъруулвс.

Снимка: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти