Домакините от Черна Гора разгромиха 16-годишните националки на Европейското

Националният отбор на България по баскетбол за момичета до 16 години записа ужасна загуба във втория си мач от Европейското първенство в Дивизия "Б" в Подгорица, Черна Гора. Възпитаничките на Силвия Пеева бяха тотално надиграни от домакините с 36:93 (5:22, 15:19, 5:29, 11:23) във втория си двубой от група "B", след като вчера бяха на крачка от успеха срещу Швеция. На 14 август от 17:00 часа представителният ни тим ще срещне Кипър.

Въпреки че в самото начало българките откриха резултата чрез две точки на Николета Стойнова, последва лекция на домакините, която започна в първите минути на първия период и почти не приключи до самия край.

Единствено по време на втората част младите "лъвици" се опитаха да сътворят обрат, но дори и този период изгубиха с 15:19. Първата, както и последните две части бяха истинско мъчение за родните баскетболистки, като след повече от успешна игра на черногорските състезателки нашият тим си тръгна с наведени глави.

Ярък лъч за българките бе Николета Стойнова, която записа 10 точки и 6 борби днес. Силвия Младенова пък добави още 8 точки с 5 борби.

За Черна Гора Яня Драгишич бе на върха с 16 точки и 4 борби.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти