Янис Адетокунбо не се появи на първата тренировка на Гърция

Мъжкият национален отбор на Гърция по баскетбол започна своята подготовка за Мондиал 2023 в Индонезия, Япония и Филипините, който ще се проведе от 25 август до 10 септември. Представителният тим на южната ни съседка се е събрал в ОАКА, но в днешната първа тренировка липсваше най-голямата звезда в редиците му.

Янис Адетокунбо и двамата му братя Костас и Танасис не се появиха на днешните занимания на състава. 28-годишният двукратен носител на приза за MVP в НБА претърпя операция на коляното през месец юни, но медиите в Гърция и селекционерът Димитрис Итудис вярват, че е съвсем възможно да видим звездата на Милуоки Бъкс на Световното първенство, като той самият също изявява огромно желание това да се случи.

Янис попадна в разширения състав на Гърция за Мондиал 2023

За останалите двама братя от фамилията - Костас също е опериран и след около 10 дни ще излезе информация относно неговото участие, а пък Танасис ще се включи още от утре в подготовката.

"Елините" няма да могат да разчитат на двамата си най-опитни плеймейкъри Ник Калатес и Костас Слукас. Слукас това лято смени Олимпиакос с вечния съперник Панатинайкос и сподели, че няма да може да играе на Световното, а Калатес е решил да си вземе по-дълга почивка това лято, за да се подготви по-добре за новия сезон с Фенербахче, където негов треньор е отново е Итудис. Тайлър Дорси е още един играч на "фенерите", който ще отсъства от тима, а на негово място като плеймейкър ще влезе състезателят на Олимпиакос Томас Уолкъп.

Гърция е в група "С" на Световното първенство заедно със САЩ, Нова Зеландия и Йордания. 

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти